Evo načina na koji možete otjerati muhe i komarce što dalje od vaše kuće!

Ljeto nam je svima nadjraže i najljepše godišnje doba. Sunce sija, cvijeće cvjeta sve je tako divno osim jednog dijela pojave muha i komaraca. Muhe i komarci su naporni i dosadni i svi želimo da se zaštitimo od ujeda koji su i više nego iritantni.

Mnogi smatraju da je najbolje rešenje kojim se mogu zaštititi od ovih štetočina mrežica za prozore. Međutim njihovo postavljanje je prava muka, a korištenje hemijskih preparata i nije baš dobro za naše zdravlje.

Međutim nije nam strano ni to da su muhe opasne po naše zdravlje s obzirom da one na sebi nose milione bakterija koje su štetne za nas i naše zdravlje. Pored toga i komarci su prave male napasti, njihovi ujedi su iritantni i mogu nam izazvati razne kožne iritacije.

Na sreću postoji jednostavan trik koji na kojih ih se možemo riješiti!

Sve što trebate uraditi je napuniti običnu kesu vodom, staviti par novčića u nju, zatvoriti je i zakačiti ispred prozora ili vrata.

Ukoliko se pitate na koji način ovo fukcioniše objašnjenje je sljedeće: oči kod kukaca su izgrađene na taj način da bi im kesa napunjena vodom ličila na paukovu mrežu  u koju oni nikako ne žele upasti. Takođe se smatra da kesa napunjena vodom uzrokuje dezorijentaciju kod muha stvarajući određenu iluziju pa iz tog razloga muhe i komarci nadstoje izbjegavati ovakve kuće!

(vrijemezavas.info)

You may also like...