NAJBOLJI NAČINi KAKO DA ISKORISTITE OCAT U SVOM DVORIŠTU ILI BAŠTI – SJAJNE I VEOMA KORISNE IDEJE!

NAJBOLJI NAČINi KAKO DA ISKORISTITE OCAT U SVOM DVORIŠTU ILI BAŠTI – SJAJNE I VEOMA KORISNE IDEJE!

VJEROVATNO DO SADA NISTE ČULI ZA PRIMJENU OCATA U VAŠIM BAŠTAMA. POZNATO JE DA  IMA ŠIROKU PRIMJENU I NE MORATE GA KORISTITI SAMO  U JELIMA, NEGO U DRUGIM  RAZNIM SVRHAMA.

Ono šro je poznato je da sa njim možete skidati temperaturu, koristiti ga  u čišćenju ili tjeranju insekata. Isto tako, ocat možete upotrijebiti  u vašim baštama ali se vjerovatno pitate u koju svrhu.

Mnogi vrtlari koriste raznovrsne pesticide, koji su puni hemikalija, da bi se njihove biljke zašttile od raznih štetočina, odnosno bolje rasle i uvijek bile svježe. To nikako  nije dobra ideja, jer sa takvim nečim možete  samo da ugrozite  naše zdravlje . Najbolje je da  koristite ocat kao zaštitu od štetočina, jer djeluje jednako kao pesticidi, ali bez ikakvih posljedica po zdravlje zato što nemaju nikakvih otrovnih susptanci u sebi.
Ocat je  svima pristupačan i ekonomičan, i smatramo da je za sve najbolje rješenje .

Ako češće budete koristili ocat u svakodnevnoj primjeni , pomoći će vam da se riješite mravi, očistite korov,te ćete držati  vaše ljubimce podalje od vrta, a možete i osvježiti biljke koje podnose  kiselinu.

(vrijemezavas.info)

You may also like...