Niko nije znao veoma bitnu stvar: Bolest koja ubija najviše ljudi može da se pobijedi sa kikirikijem!

DOVOLJNO JE SAMO 50 GRAMA KIKIRIKIJA U TOKU DANA DA U ORGANIZAM UNESETE SVE POTREBNE HRANLJIVE MATERIJE KOJE SU MU NEOPHODNE ZA NORMALNO FUNKCIONISANJE. KIKIRIKI JE PRVO POČEO DA SE UZGAJA U JUŽNOJ AMERICI, A KADA SE SAZNALO KOLIKO JE ZDRAV POČEO SE UZGAJATI PO CIJELOM SVIJETU.

Ono što mu daje veliku posebnost jestu proteini, biljna jedinjenja, esencijalni vitaminni kao i masti. Kikiriki posjeduje mnogo pogodnosti i prednosti, zbog čega svaka osoba treba da počne sa njegovim uzimanjem i po mogućnosti svakodnevno.

Međutim, ne trebate ni da pretjerate kada je u pitanju njegovo konzumiranje, jer ćete tako da u organizam unesete veću količinu kalorija, kao i masti.

Kikiriki trebate da koristite iz nekoliko razloga, a neki od njih su:

Sprečava pojavu bora i svih ostalih znakova starenja

Bore su jedne od najčešćih simptoma na osnovu kojih možemo da shvatimo da smo ostarili, a onda počinju da se pojavljuju i staračke pjege, kao i elastičnost kože. Vitamin C koji se nalazi u ovoj namirnici je neophodan za proizvodnju kolagena, koji je bitan za očuvanje zdravlja tetiva, hraskavice, ali i kože a cijelom tijelu

Sprečava opadanje kose

Kikiriki možemo da iskoristimo i kako bi održavali ljepotu , u ovom slučaju spriječili opadanje kose. Baš i u ovu svrhu djeluje vitamin C. Osim toga, u kikirikiju su prisutne omega-3 masne kiseline koje imaju psoeban učinak na folikul dlake, jačaju ga te pospješuju rast nove dlake.

(abportal.info)

You may also like...