Ovo su pametne opcije telefona za koje još uvijek niste znali – oborit će vas sa nogu!

Svi smo  mi  svjesni da su pametni telefoni pravo čudo i da su  toliko uznapredovali da postoje opcije koje još nismo  otkrili . One su  tu  ali nismo znali kako  da ih nađemo i iskoristimo . Mi ćemo  vam danas predstaviti praktične opcije za iOS i Android korisnike kako  bi  vam pomoći da izvučete maksimum iz svojih telefona.

1.Android režim guest mode – ukoliko ne želite da druga osoba koja ima pristup vašem telefonu da ima i vašim ličnim podacima dok ga koristi  birajte režim gosta (Guest mode) na svom Androidu. Da ga uključite , izaberite User icon smješten u gornjem desnom uglu brzog menija podešavanja (Settings). Onda birajte  Guest.

2. Učinite vidljivim  sve wi fi lozinke – kada god se negdje povežete na wifi telefon vam zapamti lozinku koju  vi vidite u formi tačkica. Postoji jedna aplikacija koja će vam pomoći da učinite vidljivim sve Wi-Fi lozinke koje ste ikada unijeli u telefon. Korisna je kada poželite da je uneste na drugi mobilni uređaj ili laptop .

3.Blokirajte reklame dok se igrate – najbolji način da vam ne iskaču reklame je da uključite režim aviona . Dok je uključena niti jedna rekla neće  vam izaći .

4. Želite  da sakrijete svoj broj kada nekoga zovete ili provjerajete – samo ukucajte *#31#, i tako ćete sakriti svoj broj za sve pozive.Ako trebate samo za jedan određeni poziv onda birajte #31# prije broja koji pozivate.

(vrijemezavas.info)

You may also like...