POTRESNA ISPOVIJEST: Izvukao bi me iz kolica na pod i tjerao našu kćerku da me tuče čekićem!

Nenad me je često šamarao, udarao tupim predmetom u glavu, tjerao trogodišnju kćerku da me i ona tuče, prijetio da će me ubiti i odvesti mi dijete… Bilo je slučajeva da me uhvati za vrat, podigne me iz invalidskih kolica i guši me dok maltene ne izgubim svijest.

zena-nasilje-u-porodici

Ovako, u ispovijesti za “Novosti”, počinje svoju šokantnu priču Dragana Dragićević (35) iz Bora, inženjer mašinstva, koja je od svoje devete godine u invalidskim kolicima i čiji je suprug Nenad uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici.

U javnosti smo djelovali kao da smo skladan par – priča Dragana. – Međutim, samo sam ja znala šta se dešava u našem stanu protekle tri godine.

Po Draganinim riječima, Nenad je često znao da pobjesni i da je istuče.

To se uglavnom dešavalo kada nam posao u privatnoj firmi koju smo vodili nije išao – s mukom priča Dragana, koja se u kolicima nalazi zbog spinalne mišićne amiotrofije. – Tada bi znao da dođe i da mi kaže kako sam ja kriva za sve, nakon čega su u najvećem broju slučajeva uslijedile batine.

Dragićevićeva kaže da ju je Nenad najčešće šamarao, mada je bilo slučajeva i da je udarao tupim predmetom u glavu.

Nekoliko puta se desilo da me čekićem lupi u glavu – nastavlja Dragana. – Međutim, uvijek je vodio računa da me ne povrijedi toliko da me ubije. Bilo je slučajeva da dohvati i kućnu papuču i da me njome bjesomučno tuče po glavi.

Nakon batinanja Nenad se Dragani pravdao i obećavao da to više neće ponoviti i da nije znao šta radi.

Međutim, uvijek se sve završavalo samo na obećanjima – dodaje Dragana. – Batinama i tim nemilim scenama prisustvovala je i naša trogodišnja kćerka, a vrhunac svega je bio kada je Nenad i nju počeo da tjera da me tuče.

Po Draganinim riječima, Nenad bi je spustio iz kolica i stavio na pod. Onda bi lćerki dao čekić i rekao bi: “Hajde, udari mamu!”

– Moja kćerka je u početku smatrala to kao igru, ali je poslije izvjesnog vremena rekla mom suprugu: “Tata, neću da bijem mamu” – plače Dragana.

Dragana kaže da je već dugo željela da se rastavi od Nenada, ali joj je on prijetio da će ako ode uzeti kćerku i da je više nikada neće vidjeti.

Prijetio mi je da ne smijem nikom da govorim da me tuče – nastavlja Dragana. – Imala sam velikih problema kako da ljudima objasnim zašto mi je plavo oko, natečena donja usna, krvav nos… I ja sam se uvijek, od straha od njega, pravdala da me je u igri udarila kćerka.

Prije izvesnog vremena, Dragićevići su ostali bez važnog klijenta i prihodi su im se značajno smanjili. To je, kaže Dragana, bio povod Nenadu da ponovo počne da je maltretira.

Došao bi do mene dok sam sjedila u kolicima, uhvatio bi me za vrat i podigao. Nakon toga bi krenuo da me guši. Tek kada bi video da sam maltene na samrti on bi me puštao. Poslije takvog zlostavljanja satima nisam mogla da dođem k sebi – u šoku je ova nesrećna žena.

Prije izvjesnog vremena Nenad je došao kod Dragane i ponudio joj je kako je rekao “poslovni dogovor”.

Rekao mi je da mi je sve ove godine bio sluga i da pristaje da se raziđemo pod uslovom da mu za to platim. Cijena njegovih usluga bila je 30.000 eura, i samo bi pod tim uslovima pristao da se raziđe – kaže Dragana.

Po njenim riječima, Nenad bi joj zaprijetio da će je ubiti tako što će joj ili slomiti vrat ili iščupati grkljan, i da će ista sudbina snaći i njene roditelje.

Znala sam da je spreman da to učini kada me je prije izvesnog vremena pitao kako hoćeš da te ubijem da ti bude lakše – nastavlja Dragana. – Tada sam poslala poruku jednom prijatelju i zamolila ga da me odvede iz stana. Međutim, niko me nije shvatao ozbiljno.

Prije nekoliko dana u stan Dragićevića došla je radnica Centra za socijalni rad, koja je igrom slučaja nakratko ostala sama sa Draganom u sobi.

Nenad je sa kćerkom bio u drugoj sobi, a službenica borskog Centra za socijalni rad mi je kazala: “Dragana, svi znaju da te Nenad tuče, ako je to istina klimni glavom”.

Dragana je klimnula glavom, nakon čega je službenica Centra za socijalni rad prešla u drugu sobu i ponašala se kao da se ništa nije desilo. Tada je Dragićevićima kazala da bi bilo najbolje da dođu u Centar za socijalni rad kako bi riješili određena pitanja.

Sutradan smo Nenad, kćerka i ja otišli u Centar za socijalni rad, nakon čega su samo mene uveli u zasebnu prostoriju. Tu su bili svi službenici i ja sam im priznala šta mi se dešavalo godinama unazad – ispričala je Dragana.

PRITVOR ZA NASILNIKA

Policija je lišila slobode Nenada Dragićevića i podnijela krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici. Poslije toga mu je određen pritvor od 30 dana u Okružnom zatvoru u Zaječaru gdje se i danas nalazi.

Izvor: novosti.rs

You may also like...