Selo u kojem su svi stanovnici bogati, ali ne smiju izaći iz njega: Plivaju u novcu, ali kriju veliku tajnu (Video)

Kada pogledate ovu sliku, rekli biste kako je riječ o nekoj igrici, ali ovo selo zapravo postoji.Kada pogledate ovu sliku, primjetit ćete kako su ove kuće poredane o nekom rasporedu koji nije tako uobičajen. Izgledaju kao da su poredane u milimetar, zar ne? Pogledajte sliku i vidjet ćete o čemu vam govorimo:

Da li se slažete da biste rekli kako ovo mjesto nije realno i da izgleda kao daje kompjuterski napravljeno? Većina bi to rekla, tako da niste jedini. Sama ova slika nas ostavlja bez teksta. Izgleda je neko baš uložio truda u planiranje i gradnju istog.

Ovo selo se nalazi u Kini i zove se Huaxi. Interesantno je to da je ovo selo najbogatije u Kini. Može se reći da stanovnici imaju dosta novca, ali zato i dosta rade. Čak 7 dana u sedmici. Ipak, postoje još neke čudne stvari vezane za ovo selo.

Naime, stanovnicima nije dozvoljeno da napuštaju ovo selo, pa i na kraće vrijeme. Ako to urade, gube novac i pravo da se ponovo vrate. Da, dobro ste pročitali. U selu nema ni kafića ni klubva, a lakohol, droga i kocka su strogo zabranjeni.

Pored toga, ovo selo ima jedan park u kojem se nalaze replike historijskih građevina. Pogledajte video reportažu o ovom neobičnom selu:

(megaportal.info)

You may also like...