Tabela koju trebamo poštovati: Saznajte koliko iznosi idealna težina na osnovu vaše visine!

SVI MI TREBAMO DA VODIMO RAČUNA O SVOM ZDRAVLJU , ALI I NAVIKAMA. POSTOJE RAZNE VRSTE NAMIRNICA KOJE SU NAM JAKO PRIMAMLJIVE I KOJE BISMO RADO KONZUMIRALI, ALI PRIJE NEGO SE NA TO I ODLUČIMO TREBALI BISMO RAZMISLITI KOLIKO JE ONA ZDRAVA  I KAKAV UČINAK ĆE IZAZVATI NA NAŠE TIJELO.

Da li ste nekada željeli saznati koliko bi trebala da iznosi vaša tjelesna težina u odnosu na visinu kako biste bili zadovoljni svojim izgledom!?

Većina ljudi ima pogrešno mišljenje, jer su uvjereni da ukoliko su visoki 175 cm, da je preporučljivo i idealno da imaju 75 kilograma. Međutim, trebali biste da znate kako izgledaju pravilne proporcije.

Mi ćemo sada da vam otkrijemo kako izgleda tablica sa idealnom tjelesnom težinom u odnosu na vašu visinu. One se razlikuju u odnosu na godine, ali i na pol. Neophodno je da dobro proučite tablicu, kako biste dobili i pravilne rezultate.

Ukoliko želite da postignete pozitivne rezultate, nekada moramo da napravimo i velike promjene u životu, tako da morate razmisliti i o ovome, ako želite da budete zadovoljni izgledom.

Neophodno je naprije da promijenite navike u ishrani i započnete sa konzumiranjem zdrave hrane koja je obogaćena sa vlaknima, a itekako da izbjegavate hranu koja ima mnogo šećera ili koja je previše masna.

Hrana ima najveći učinak na kilažu i na cjelokupno zdravlje.

Pored toga morate da povećate fizičku aktivnost, pa barem sat vremena dnevno pokušajte da izdvojite kako bi vježbali, šetali po prirodi ili trčali.

Evo kako izgleda tabela idealne težine

(abportal.info)

You may also like...