Ako vam na Fejsbuk stigne ovakva poruka, odmah blokirajte tog muškarca, u suprotnom žestoko ćete se opeći (Foto)

Na društvenim mrežama pazite s kim se dopisujete jer nema svako dobre namjere. Dosta puta to ignorišemo i onda sebi stvorimo razne probleme.

Ono čega trebate biti svjesni jeste to da na internetu vrebaju mnogi ljudi koji imaju loše namjere. Zato ne otkrivajte dosta pravih informacija o sebi. Pazite koga prihvatate, s kim se dopisujete, ko ima pristup vašim slikama.

Budite svjesni i mnogih prevara koje se danas koriste. Npr. nedavno je zabilježena prevara na koju su pale starije, usamljene žene iz Hrvatske.  Njima su se javili korisnici lažnih profila koji su se predstavljali kao vojnici.

Te žene koje su bile usamljene i nadale su se da će upoznati te ljude, bivale su prevarene. Na način da bi im ta osoba rekla kako je američki vojnik na misiji i kako bi vam poslao veću svotu novca jer nema gdje da je drži, a želi izbjeći neke procedure.

Tako bi vam poslao svoje podatke na koji vi šaljete sume novca kako bi njihov paket mogao doći do vas. Obično bi ti ” vojnici” davali lažnu nadu o zajedničkom životu kada se vrate s misije. Žene su očigledno bile očajne, pa su nasjele na ovo. Zato vas upozoravamo da ne padate na ove i neke slične priče.

(megaportal.info)

You may also like...