Ako vas akumulator izda – ne brinite se: Ovo je trik koji vas može spasiti i upaliti auto u trenutku

Ako vam svjetlo ostane upaljeno ili napolju bude toliko hladno da vaš akumulator ne može upaliti auto, onda se vjerovatno ispraznio ili mu je potrebno previše vremena kako bi se zagrijao.

Takve situacije se znaju teško desiti, a pogotovo kod starijih auta ili kada je akumulator stariji onda se znaju pojaviti te nezgodne situacije. Zbog toga smo odlučili da vam pomognemo ako se ikada nađete u takvoj situaciji. Ovaj trik će vam biti veoma koristan.

U to ćete se sami uvjeriti, a moguće je da ste se nekada i našli u jednoj takvoj situaciji gdje niste mogli da upalite svoje auto, pa niste imali nikakvog rješenja osim da pozovete nekoga da vam upali auto na kablove.

Ovo rješenje za taj problem je jednostavno, a moći ćete ga sami izvesti bez ičije pomoći. Ako nemate kada čekati pomoć, onda trebate uraditi sljedeće, a trebat će vam samo aspirin.

Postupak je sljedeći:

Trebate slomiti nekoliko tableta aspirina i onda ih ubaciti u otvore na akumulatoru, a ni sami nećete vjerovati šta će se desiti. Te tablete će pomoći vašem akumulatoru da oživi. Salicilna kiselina će stvoriti reakciju sa sumornom kiselinom koja se nalazi u akumulatoru, te će ga u tome trenutku odma vratiti u život i upaliti vaše auto.

Nakon što budete uspjeli da upalite svoje auto, onda trebate obavezno otići kod vašeg mehaničara da bi provjerio ispravnost od vašeg akumulatora jer je ovo zapravo samo privremeno rješenje. Ovdje smo spremili jedan video za vas koji možete pogledati kako da to izvedete.

Pogledajte video:

(dobardan.info)

You may also like...