BEOGRAĐANIN OTKRIO VELIKU PLJAČKU: POGLEDAJTE KAKO NAS BRUTALNO PLJAČKAJU NA RAČUNIMA ZA STRUJU (FOTO)

Svi mi ponekad imamo problema sa računima za struju. U narodu je popularna krilatica „najlakše je ukrasti na računu za električnu energiju“. Neki su od nas i doživjeli to iskustvo, primjera radi odemo na godišnji odmor, ne bude nas po 15 dana kući, a račun za struju dođe isti kao prošli mjesec, a nekad čak i veći, što je prosto nemoguće.

Jedan Beograđanin, kojemu je matematika očigledno primarno zanimanje, podijelio je jako zanimljiv podatak na svom Facebook profilu. Naslov glasi: „pogledajte kako nas varaju“. Na njegovom računu se vidi utrošak od 336 kWh, niža tarifa, kao i utrošak nula kWf viša tarifa.

Obračun je po nekoj logici trebao glasiti 336 kWh X 1,46 = 490,56. Kako i zašto je čovjek koji je zadužen u EPS Srbije obračunao 66,67% po cijeni više tarife, a samo 33,33% po cijeni niže tarife, i na taj način on je dobio račun od 1471,68 dinara.

Ukupno mu je više naplaćeno(ukradeno) 981,12 dinara samo u jednom mjesecu. Neko će pomisliti da je pogrešno očitano na strujomeru, ali nije. Dotični gospodin je imao problem na strujomjeru, mjesec prije, tako da su radnici iz EPS, postavili nov uređaj. Tako da i ta opcija, pada u vodu. U očitanom stanju, uopšte nema utrošenih kilovata u višoj tarifi.

“Ko je dao uopšte pravo EPS da dijeli potrošene kilovate po njihovoj želji i volji? Da li neko uopšte ima podatak koliko je građana pokradeno na ovaj način, i koliko traje ta bezobzirna krađa? Neko mora da se ozbiljno pozabavi ovim problemom, jer ovako više nikako ne ide“, stoji na Facebook objavi dotičnog Beograđanina.

(lifestylevesti.info)

You may also like...