Bespomoćno je posmatrao kada je crni vuk prišao njegovom psu – onda se dogodilo nezamislivo!

2003. godine, fotograf koji najčešće fotografiše prizore iz prirode je upravo jedan takav zabilježio na Aljasci dok je šetao sa svojim labradorom duž ledenog jezera. U međuvremenu je uočio nešto što mu je za oko zapao neobičan ali dirljiv prizor.

Crni vuk je gledao psa direktno i tako prodorno. Nick je obično takve prizore volio fotografisati, no u ovom trenutku se samo zabrinuo za sigurnost svog psa.

Na njegovo iznenađenje, vuk se počeo igrati sa njim, umjesto što je on očekivao neku divlju reakciju s obzirom na prirodu jednog vuka.

Nedugo poslije vuk se povukao dublje u šumu želeći se nastaviti igrati skrivača sa psom. Nick je sve više bio fasciniran njegovim postupcima. Činilo se kao da želi reći prijateljsko ‘Zdravo.’

Ovom divnom i zahvalnom stvorenju je odlučio dati ime Romeo. Susjedi su bili skeptični kako se vuk zaista tako ponaša pa je Nicku trebalo dosta vremena da ih ubjedi u njegove prijateljske namjere.

I on je samo živo biće koje je željno društva.

Od tada, on sa psom dolazi svaki dan, te ovi novopečeni prijatelji nastavljaju svoju igru. Stanovnici ovog malenog mjesta su čak dodijelili i plaketu za ovo divno i iskreno prijateljstvo, kao simbol i znak ljubavi koju trebaju prepoznati i ljudi, te primjeniti u svojim odnosima.

(virealno.com)

You may also like...