BUĐ I TVRDOKORNI KAMENAC POBIJEDITE UZ POMOĆ OVA DVA SASTOJKA!

Bez puno hemikalije pobjedite kamenac vrlo jednostavno i lako. Ukoliko želite na tušu da skinete tvrdokorni kamenac, onda ćete to i uspjeti uz pomoć postupka koji se nalazi u nastavku teksta.

Detljni postupak za čišćenje glave tuša:

  1. Uzmite krpu, a zatim žicu za ribanje, te laganim pokretima obrišite, a zatim izbribajte rupice na glavi tuša.
  2. U plastičnu vrećicu stavite isti omjer vode i alkoholnog sirćeta.
  3. Glavu tuša stavite u plastičnu vrećicu u kojoj se nalaze voda i alkoholno sirće, a zatim svežite, tako da glava tuša stoji u rastvoru 15 do 20 minuta.
  4. Nakon dvadesetak minuta iz vrećice izvadite glavu tuša, a zatim ga dobro obrišite. Upalite tuš kako bi iz rupica izašao sav nakupljeni kamenac. Obavezno neka bude vruća voda, jer će samo na taj način ostatci kamenca izaći.

Ukoliko želite da se riješite buđi to ćete uspjeti na sljedeći naćin!

Sastojci koji će Vam biti potrebni su sljedeći:

  • Deterdžent za veš
  • Alkoholno sirće

Priprema i postupak:

Sve što trebate uraditi jeste da u jednoj posudici pomješate deterdžent i alkoholno sirće u istom omjeru. Dobivenom pastom namažite mjesta gdje se nalazi buđ, te ostavite da stoji otprilike 10-ak minuta. Nakon toga dobro izribajte, a zatim počnite uživati u čistoći.

Očistite kamenac iz veš mašine

U bubanj veš mašine stavite 100 grama sode bikarbone i 1 litar alkoholnog sirćeta. Uključite na najtopliji program, a zatim pustite da mašina uradi svoje. Pomoću ovog trika nećete imati više kamenac, niti neprijatan miris u veš mašini.

Za više članaka posjetite našu stranicu na kojoj možete pronaći razne zanimljivosti.

(lifestylevesti.info)

You may also like...