ČAK 80% KANCERA DEBELOG CRIJEVA MOŽE SE IZBJEĆI AKO SE LJUDI PRIDRŽAVAJU OVOGA…

Kako biste izliječili, ali i spriječili mnoge bolesti poput raka, trebate se zdravo hraniti. Zdrava ishrana će vam svakako pomoći u tome.

Evo na koji način ćete spriječiti, ali i liječiti rak debelog crijeva:

Jedite što više voća i povrća, najviše zelenog povrća. Voće i povrće imaju mnogo vitamina i djeluju antioksidansno i ubijaju ćelije raka.

Unosite dovoljno vlakana, ona se nalaze u lanenim sjemenkama, chia sjemenkama i šljivama. Smanjit će rizik od raka za 10 %.

Ne unoste alkohol ili barem smanjite njegovu konzumaciju.

Regulišite kilažu jer višak kilograma može dovesti do nastanka raznih oboljenja. Osobe koje su gojazne imaju veći rizik da obole od raka debelog crijeva.

Budite fizički aktivni tako ćete biti zdravi i smanjit rizik od raka za 20 %posto.

Izbacite nezdravu hranu iz upotrebe, ne jedite slaninu, parizere, hrenovke, kobasice, pogotovo ne hranu sa roštilja. Izbjegavajte takvo meso, ne preporučuje se ni crveno meso. Ne konzmirajte vještačka , obojena, gazirana pića.

Unosite u normalnim količinama vitamin D koji se nalazi u mlijeku, ribljem ulju. Vitamin D može spriječiti rak debelog crijeva. Ukoliko imate netolernaciju na mliječne proizvode ne koristite ih. Vitamin D dobijamo i putem sunca, ali se ne smijete previše izlagati, već u normalnim količinama.

Izvor: megagiga.info

You may also like...