Divlje ždrijebe je nervozno trčalo oko povrijeđene majke: Nije se odvajalo od nje, a onda joj je konačno stigao spas! (VIDEO)

Biti divlja životinja ima svoje prednosti. One se mogu kretati slobodno gdje god i kad god žele. Nisu vezane, ni zatvorene, mogu da budu u svom prirodnom okruženju. Ipak, jedna od prednosti životinja koje su uz ljude je ta što im čovjek može pomoći kada se desi neki problem. Postoje neke situacije koje završavaju tragično ako nema pomoći ljudi.

Ova kobila se našla u jednoj nezgodnoj situaciji i bila je potpuno bespomoćna. Nekako je uspjela da zapetlja kopito u svojoj grivi. Njeno mlado ždrijebe je bilo zbunjeno i nije znalo kako da joj pomogne.

Srećom, ona i ždrijebe su uočeni sa velike udaljenosti. Smeđe ždrijebe je nervozno kružilo uokolo, dok se kobila borila i pokušavala da iskoristi snagu svog tijela da se podigne na noge. Konačno, spasioci su došli bliže i uspjeli su da je umire mazeći je i postepeno je navikavajući na prisustvo ljudi.

Odsjekli su njen zapetljani dio grive, čak nisu morali ni da odsjeku puno. Ždrijebe je odmah počelo da skakuće i da veselo trči u krug oko svoje mame i spasioca. Mama još uvijek nije imala snage da se podigne jer je bila iscrpljena i umorna.

Pokušala je još nekoliko puta da se podigne i na kraju je i uspjela! Ždrijebe je obilazilo oko nje da vidi kako je, a potom su otišli polako i pažljivo svojim putem.

Pogledajte video ispod da vidite ždrijebe koje ne odustaje od nade dok čeka pomoć za svoju mamu.

(virealno.com)

You may also like...