“Dobar dan i doviđenja”: Srbin dao otkaz na poslu u Njemačkoj nakon samo jednog dana, a evo i zašto

Mnoge osobe idu u inostranstvo jer im je tamo bolji život nego ovdje. Imaju razne prilike za zaposlenje i mnogi su zadovoljni, Ipak, imate i one slučajeve gdje su se neki i razočarali.

Zato se trebate dobro informisati prije nego odete, da se kasnije ne biste iznenadili. Tamo idete da radite, na početku neće možda biti lagano, ali ćete se kasnije navići. Svakako je bolje nego da budete u državi gdje ništa ne funkcioniše.

Gdje mladi napuštaju dom jer nemaju prilike zaposliti se jer nemaju štelu ili nisu u nekoj stranci. Svjesni smo da ovdje nijedan aspekt ne funkcioniše onako kako treba. Plate i penzije su male, neredovne.

Starije osobe nemaju njegu, same se snalaze. O zdravstvu da i ne govorimo. Pregledi se čekaju po godinu dana. U inostranstvu je barem to riješeno.  Postoje mnogi dobri primjeri kako su se neke osobe snašle u inostranstvu.

Ne idu svi da budu njegovatelji jer imaju više prilika za zaposlenje. Ipak, ovaj čovjek iz Niša se razočarao. Kaže da je radio samo jedan dan u bolnici u Frankfurtu i da nije izdržao.

Njegovo ime je Saša Cvetić koji je inače medicinar.  Kaže da je trebao raditi skoro čitav dan i brinuti oko 20-k pacijenata za 1 100 eura, a radio je stvari i koje mu nisu bile u opisu posla.

Kirija za stan u kojem je živio sa ženom bila je 850 eura.  Njegova žena je izdržala 20 dana, on jedan, pa su se vratili u Srbiju i kaže kako ne žali zbog toga i da mu je mnogo bolje da radi u Srbiji i da taj posao više nikada ne bi mijenjao ni za jedan.

(megaportal.info)

You may also like...