Dva litra dnevno nisu tačna količina. Evo koliko vode trebate piti dnevno u odnosu na vašu kilažu

KOLIKO PUTA STE DO SAD ČULI KAKO TREBATE DVA LITRA VODE DNEVNO UNIJETI U ORGANIZAM, DA BI ZADOVOLJILI SVE POTREBE I POŠTOVALI TO? SIGURNO BEZBROJ PUTA, ZAR NE?

Taj podatak ipak nije tačan, kako i to da se voda može zamijeniti bilo kojim drugim bezalkoholnim pićem, dosta ljudi ne pije vodu uopće ili je piju u malim količinama, a te količine nisu dovoljne organizmu za obavljanje njegovih vitalnih funkcija.

Da biste znali koliko tačno vode trebate piti dnevno, najbolje će biti da potražite svoju kilažu u tabeli ispod:

O VODI:

Voda pokriva 71% Zemljine površine. Ona je vitalna za sve poznate forme života. Na zemlji, 96,5% planetarne vode je u morima i okeanima, 1,7% je podzemna voda, 1,7% je u glečerima i ledenim kapama Antarktika i Grinlanda, i mala frakcija je u drugim vodenim telima, i 0,001% u vazduhu kao para, oblaci (formirani od leda i tečne vode suspendovane u vazduhu), i precipitaciji. Samo 2,5% Zemaljske vode je slatka voda, i 98,8% te vode je u ledu (izuzev leda u oblacima) i podzemnoj vodi. Manje od 0,3% sve slatke vode je u rekama, jezerima, i atmosferi, i još manja količina Zemljine slatke vode (0,003%) je sadržana u biološkim telima i industrijskim proizvodima.

Zbog značaja za opstanak ljudi, voda ima i značajno mjesto u kulturi. Većina svetskih religija vodi pridaje simbolični značaj sredstava za pročišćenje kako od materjalnih, tako i od duhovnih prljavština. U Bibliji se voda spominje 442 puta. U politeističkim religijama, kod starih Grka i Rimljana, svaki izvor vode je imao svoga boga zaštitnika. Grčki filozof Empedokle je vodu smatrao za jedan od četiri elementa, uz vazduh, vatru i zemlju, verujući da je čitev svet sačinjen od njih. Voda obično simbolizuje ravnodušnost. Nepravilna eksploatacija i zagađivanje, ugrozilo je svetske zalihe vode

(dobardan.info)

You may also like...