Hrvatica poslala sliku obroka iz domaće i iz njemačke bolnice, pa pokrenula lavinu komentara

U našim bolnicama je stanje loše, kao i samo zdravstvo. Ne može se porediti sa onim u inostranstvu, pogotovo Njemačkoj.

Na Balkanu nije nimalo dobro stanje u zdravstvu. Čekate po godinu i više na hitne preglede, skoro sve plaćate sami ( od infuzija, pribora, aparata i sl.) Tretman je nikakav, barem što se tiče medicinskog osoblja koje drsko razgovara s pacijentima i koje nerijetko daje pogrešne terapije pacijentima.

To sve je užasno. Ako već ostajete u bolnici, onda se informišite jer morate paziti na njih. Ukoliko ostavljate nekog u bolnici, bolje je da i vi ostanete s tom osobom kako biste nadgledali bolje brinuli. Realno, terapije neće dolaziti na vrijeme, pacijenti neće na vrijeme biti presvučeni i sl.

Vi imate pravo ostati s bolesnom osobom, ukoliko vidite da za to ima potrebe. Ako pacijent nije u stanju da jede, ne očekujte od osoblja da će se truditi da ga nahrani.

O čistoći našim bolnica da ne govorimo. Odjeli prljavi, pa vam je veća šansa da dobijete infekciju nego u drugom prostoru. Umjesto da sve bude čisto, prljavo je užasno.

Čitateljka koja se potpisala kao Marija je slikala doručak u hrvatskoj bolnici i u njemačkoj. Uporedila je i tretmane.

Rekla je: “Boravila sam  u hrvatskoj bolnici s djetetom, bez ikakve dijagnoze i morala jesti ovaj doručak. Na EEg i magnetnu rezonancu  se čeka i po godinu dana. U Njemačkoj ne čekaš na to, već odmah bude riješeno, a hitna pomoć dođe u roku od 3 minute.”

(megaportal.info)

You may also like...