Imate li oko za detalje? Pronađite broj 205 na slici i dokažite da ste posebni (Foto)

Kakvi ste sa rješavanjem mozgalica? Da li vam se one dopadaju?  Kako god, morate priznati da vas aktiviraju, a pored toga i zabave. Nekada trebamo unijeti malo zabave u rješavanje mozgalica i tih zadataka.

Onda će nam biti lakše da dođemo do rješenja.  U  našim člancima smo mnogo puta donosili razne mozgalice, kao i igrice traženja razlika, grešaka, te razne optičke iluzije.

Mogli ste se igrati, zar ne? A dobro je što te pored svega toga mogli da se malo aktivirate. Ovdje vam donosimo jednu mozgalicu koja će vas aktivirati. Naravno, zabavit će vas pored toga. Da li volite matematiku?

Postoje osobe kojima matematika baš ide i nemaju problem da rješavaju zadatke. Ipak, postoje osobe koje ne vole brojeve i ne mili im se raditi ni običnu mozgalicu jer je malo povezana sa matematikom.

Kako god, pokušajte da nađete broj koji se ovdje krije. Tako ćete provjeriti svoju moć zapažanja i vidjeti da li dobro zapažate neke detalje.  Pogledajte ovu sliku, vidite mnoštvo brojeva, zar ne? Ono što treba da uradite jeste da pronađete broj 205 koji se ovdje sakrio.

Da li ga možda uočavate? Da li vam je bilo teško da ga pronađete ili vam je bilo lagano? Ako niste uspjeli da pronađete traženi broj, ispod ćemo vam ostaviti sliku gdje se nalazi:

Broj 205 se nalazi ovdje:

(megaportal.info)

You may also like...