IPAK NIŠTA OD UKIDANJA POMICANJA SATA U 2019. GODINI? ‘Nekoliko članica EU ne želi uvesti promjene, evo zašto’

Austrijski ministar prometa, čija zemlja trenutno predsjeda EU-om, kazao je da bi bilo dobro izbjeći različite vremenske zone unutar EU-a

Europska unija neće 2019. biti u mogućnosti ukinuti pomicanje sata zbog nekoliko članica koje još uvijek za to nisu spremne, kazao je u ponedjeljak austrijski ministar prometa Norbert Hofer.

Hofer je na neformalnom sastanku u Grazu ugostio svoje kolege iz više zemalja EU-a koji su raspravljali u ukidanju pomicanja satova dva puta godišnje, u proljeće i jesen.

Austrijski ministar, čija zemlja trenutno predsjeda EU-om, kazao je da bi bilo dobro izbjeći različite vremenske zone unutar EU-a. “Važno je pronaći kompromis”, kazao je Hofer.

Tehnički problemi

Prema njegovim riječima, dvije do tri zemlje ne žele uvesti promjene 2019. zbog tehničkih problema u zračnom prometu i drugim područjima, jer im za njihovo uvođenje treba oko 18 mjeseci.

Prema posljednjem istraživanju javnog mnijenja diljem EU-a, 84 posto od 4,6 milijuna ispitanika zagovara ukidanje pomicanje satova. Broj anketiranih predstavlja manje od jedan posto stanovnika EU-a.

Izvor: net.hr

You may also like...