LIJEPA stara vremena kada smo bili DJECA: Bez ovih stvari NISMO KRETALI NA EKSKURZIJU, a danas djeca ne znaju uopće za te stvari…

Generacije koje ne pamte Fejsbuk pa čak ni kompjutere u svom detinjstvu, sećaju se stvari koje su bile sastavni deo “tinejdžerskog života u trendu” i bez kojih se niko nije usudio da krene na ekskurziju.

Tetris
Tetris je svakako jedna od najprodavanijih igara svih vremena, ali i lepa uspomena iz detinjastva. Često se moglo čuti kako roditelji grde svoju decu jer ne ispuštaju tetris iz ruku. Ova sprava mnoge ipak vezuje za neka lepša i pametnija vremena, a neke ipak na dečje svađe jer su se svi otimali oko njega.

Diskmen
Oni koji su hteli da budu „najviše kul“ u autobusu, nosili su sa sobom jednu ne baš praktičnu spravu, zbog svog izgleda i veličine. Ta sprava, koja je omogućavala slušanje muzike sa CD-a zvala se Diskmen. Naravno, čest je bio prizor kada vlasnik diskmena deli slušalice sa svojom simpatijom.

Skočko
Zašto je ova igračka ili “sredstvo za smirenje” dobilo naziv Skočko, verovatno niko ne zna, ali je sigurno da je jedna od omiljenih igračaka svih devojčica,a i dečaka devedesetih godina. Skočka smo najradije prebacivali iz ruke u ruku tokom razgovora sa nekim, iako je on mogao da skače poput federa i da u tom trenutku menja boje.

Pletene narukvice
Neki mladi ekonomisti su smisao za biznis razvijali još u osnovnoj školi. Pa su tako neki koji bi hteli da zarade za po još koji sladoled na ekskurziji, put u busu iskoristili kako bi ispleli narukvice i zatim ih prodali. Narukvice su se plele najčešće od vunice, a nešto kasnije se pojavila i tehnika pletenja sa gumicama.

Današnja omladina uglavnom nije imala dodira sa svim navedenim stvarima i preokupirani su socijalnim mrežama, mobilnim telefonima, spinerima, tabletima i sl.
Svakako, oni koji detinjstvo pamte baš po ovim stvarima, ali i druženju na ulici, u praku, uživo, srećni su što su imali prilike da žive baš u to vreme jer ne odustaju od tvrdnje da su to bila neka lepša vremena.

(srbijadanas.com)

You may also like...