Lopov opljačkao Salaha a ono što je on uradio oduševilo je svijet (video)

Egipatski fudbaler Mohamed Salah ove sezone oduševio je fudbalsku javnosti svojim igrama u dresu Liverpoola, a mnoge je “kupio” svojom jednostavnošću i skromnošću.
Salah je trenutno van pogona zbog povrede ramena, ali cijeli Egipat se nada da će njihov najbolji fudbaler biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu. Za mnoge je ovaj Egipćanin uzor, a u dosta navrata Salah je pokazao da tako treba biti.

Naime, u engleskim medijima pojavila se zanimljiva vijest o tome šta se Salahu desilo dok je još igrao u svojoj domovini. Kada je napadač Liverpoola igrao u Aleksandriji gdje je živio sa svojom porodicom bio je meta lopova, odnosno jedne noći njegova kuća je opljačkana.

Salahovi roditelji uspjeli su uhvatiti lopova i predati ga policiji, a onda ih je ovaj igrač sve šokirao svojim potezom. Kada je čuo šta se desilo tražio je od svojih roditelja i policije da odustanu od optužbi, te da se ovaj lopov oslobodi.

Potom je Salah otišao do policije gdje je bio čovjek koji je opljačkao njegovu kuću. Nakon što su razgovarali nekoliko minuta Salah mu je dao nešto novca, a zatim mu je pomogao da nađe posao kako više ne bi morao da krade.

(inboks.net)

You may also like...