Najstarija zagonetka na internetu, ali ljudi je i dalje rješavaju: Možete li vi da je riješite za manje od 1 minute? (Foto)

Kakvi ste sa rješavanjem zagonetku? Ovdje vam donosimo jednu od najstarijih na internetu. Čini se teškom, a ustvari je veoma laka. Zagonetke su veoma interesantne i zabavne.

Pored toga što će nas potaći na razmišljanje, one će nas i zabaviti. U našim člancima smo često donosili razne zagonetke, a ovaj put donosimo jednu za koju se smatra da je najstarija na internetu.

Mnogi je ne mogu riješiti, a ustvari nije toliko teško. Pogledajte ovu sliku, vidite čovjeka kako stoji sa ovcama i vukom.

Ono što trebate uraditi jeste da prevezete te životinje na drugu stranu obale, ali da imate na umu da morate jednu po jednu životinju prevesti i da ovca nikako ne smije ostati s vukom jer će je pojesti.

Imate li ideju kako prevesti životinje?  Razmislite malo. Da li znate tačan odgovor? Ako ne znate, reći ćemo vam:

Prvo će prevesti vuka i ostaviti ga na drugoj strani i otići po jednu ovcu. Kada bude krenuo po drugu ovcu, prvu neće moći ostaviti samu s vukom, zato će vuka prebaciti na prvu stranu obale, a uzeti drugu ovcu i prevesti je. Onda će se vratiti  po vuka i njega odvesti na drugu stranu obale. Kada ovako pogledamo, shvatimo da nije bilo teško.

(megaportal.info)

You may also like...