Ostavio ženu i 5 djece i otišao za Norvešku: Ne osjeća nostalgiju i ima jaku poruku za sve (i platu 4.620 eura)

Mnoge osobe u potrazi za boljim životom odlaze u inostranstvo. Jednostavno ovdje više nemaju prilike i žele svojoj djeci da pruže ono najbolje.

Možda ste čuli za brojne takve primjere  gdje neke osobe odu u inostranstvo kako bi pružile bolje uslove svojoj jdeci. Ne možete ih kriviti zbog toga.

Ovdje vam donosimo priču jednog oca petero djece koji je otišao u Norvešku kako bi zaradio nešto novca. Uvijek je radio po Srbiji, ali mu to nije donosilo neku zaradu. Bavio se montiranjem kuhinja, pravljenjem namještaja.

Iako se trudio da sve radi po dogovoru, znalo mu se desiti da ga ne žele isplatiti. Tada bi im poslao navrata svoju djecu koja bi rekla: ” Tata me poslao da nas nahranite.”

Najstarije dijete mu je imalo 13 godina, a najmlađe jednu.  Bilo mu je veoma teško. Jednoga dana dobio je priliku da taj posao radi u Norveškoj u jednom malom mjestu. Bilo mu je teško ostaviti ženu i djecu, pitao se kako će otići jer će ova najmlađa kćerka zaboraviti njegov lik.

Znao je da je najbolje da ode, zato je zanemario svoju tugu u krenuo na put, Kada je stigao, dali su mu svu opremu, smještaj, novac. Rečeno mu je kada će bit isplaćen. Njegova plata je potom iznosila 4 620 eura. Jeste da su troškovi tamo veći, ali je sve bolje.

Pomaže svojoj porodici koja puno bolje sada živi. Savjetuje da pratimo oglase jer ćemo tako lako naći odgovarajući posao.

(megaportal.info)

You may also like...