OSTAVITE GA TU GDJE JESTE: AKO PRIMJETITE DA IMATE OVOG PAUKA U DOMU, NIKAKO GA NEMOJTE DIRATI, A EVO I ZAŠTO!

Postoji dosta vrsta fobija, ali strah od pauka je jedna od najčešćih. Osobe koje imaju fobiju od pauka navode da im on smeta što je u kući, nego se boje da ih neće ujesti.

Istraživanje je nedavno otkrilo da samo 10 posto ujeda od pauka može dovesti do ozbiljnih problema, ali i to uz pauke koji ne ulaze u naš dom. Što znači da vam samo pauci u vrtu mogu nauditi, a oni koji su u domu su bezopasni.

Također se pokazalo da pauka moramo imati u kući jer su oni prirodni predatori koji vrebaju na sve ostale  kako opasne, tako i bezopasne isekte koji nam mogu ući u dom. Pretežno kada je riječ o insektima koji prenose zarazne bolesti. Neki od insekata na koje pauk nasrće su: komarci, bubašvabe, mušice, uholodže …

Vjerujemo da je teško prihvatiti da imamo pauka u kući, ali to ga budete duže imali uvjerit ćete se sami da nemate nepoželjne ostale insekte. Neke od najboljih vrsta pauka su teradide, Pholcidae i smeđi pauk samotnjak. One će najbrže razapeti mrežu, a insekti će upasti u nju.

Sljedeći put kada vidite pauka u domu, nemojte se plašiti i odmah ih ubijati. Sjetite se ovog članka, te ćete biti sigurni da je to bolje za vas. Znajte da vas kućni auk neće ujesti, da to mogu uraditi samo oni koji se nalaze u vrtu.

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima, a posbeno sa onima koji imaju fobiju od pauka. Vjerujemo da će pomoću ovoga sljedeći put dobro razmisliti hoće li ubiti pauka ili ne.

(lifestylevesti.info)

You may also like...