Ova majka je stavila rukavicu preko svoje prerano rođene bebe. Medicinsko osoblje je primijetilo čudnu stvar narednog dana!

2001 godine, dok je Yamile Jackon iščekivala svoje prvo dijete, sve se činilo da trudnoća prolazi bez ikakvih problema. No, u šestom mjesecu, Yamile je otkrila da boluje od poremećaja po imenu pre-eclampsia, a koji se očituje kroz povišen krvni pritisak i neke druge poteškoće. Stoga se hitno morala poroditi prije vremena.

Na svijet je donijela djevojčicu Zachary. Bila je tako sićušna, i zahtjevala je dosta brige ljekara za razliku od ostale djece.

Yamile je bila uz nju po cijeli dan. Uslovi u kojima su je držali su zaista bili rigorozni. Majka se jedva rastajala od nje, svaki put kada bi trebala krenuti kući.

Jedne večeri dok je prala suđe, gledajući rukavicu za pranje, dosjetila se brilijantne ideje. Već naredni dan je sa istom otišla u bolnicu, prethodno je namirisala prirodnim mirisom, kako bi isti podsjećao bebu na nju. Ovim joj je cilj bio da omogući bebi osjećaj da je ona pored nje i onda kada nije.

Doktori su primjetili veliku razliku u bebinom napretku i razvoju nakon što su primjenili ovu tehniku.

Yamile je čak dala u proizvodnju rukavice simboličnog naziva ‘Zaky’ kako bi olakšala i drugim roditeljima situaciju udaljenosti od svoje djece.

Liječnički tim također podržava ovu ideju i smatraju je veoma korisnom i za roditelje i za djecu.

Na taj način je jedna majka promijenila živote hiljada roditelja i beba, a sve je počelo pranjem posuđa…

Izvor:Virealno

You may also like...