Poučna priča o dva brata: Treba vam samo 2 minuta da pročitate, a pamtit ćete zauvijek

Ovdje vam donosimo jednu priču koja će ostaviti na vas veliki utisak i potaći vas na razmišljanje… Nekada zanemarujemo prave vrijednosti. U stanju smo da zbog neke sitnice prekinemo kontakt s bitnim osobama.

Nastavljamo da se oholimo, ljutimo, a nećemo se potruditi da riješimo taj problem. Ova priča govori o jednoj takvoj situaciji. Naime, dva brata su imala farme u blizini, tačnije dijelio ih je jedan potok.

Braća su se odlično slagala, sve dok se jednog dana nisu posvađali i odlučili da prekinu kontakt. Mjesecima nisu razgovarali jedan s drugim, pravili su se da se ne poznaju. Jednoga dana na vrata starijeg brata je pokucao jedan čovjek koji je nosio stolarski alat.

Pitao ga je da li ima kakav posao za njega. Stariji brat je rekao: “Imam, ako možeš da napraviš što veći zid da ne gledam bratovu kuću. Mnogo me naljutio.”

Majstor je ipak uradio nešto drugo. Umjesto da pravi zid koji će ih razdvajati, on je napravio jedan most. Stariji brat je bio oduševljen, a mlađi je došao i rekao: “Svaka ti čast brate što, iako sam te naljutio, želiš da popraviš stvar. Nema smisla da se ljutimo.”

Shvatili su koliko je besmislen bio razlog njihove svađe. Pozvali su majstora u goste, a on je rekao: Hvala na pozivu, ali moram da gradim još dosta  mostova.”

(megaportal.info)

You may also like...