Proizvedeno u Kini je najveća laž: Uopšte ne nosimo robu napravljenu u Kini, ovo je prava istina

MADE IN CHINA STOJI NATPIS NA DOSTA ODJEĆE KOJU NOSIMO, ALI PRAVA ISTINA O PORIJEKLU TE GARDEROBE JE DALEKO MRAČNIJA I DRUGAČIJA.

Sve više se koriste fabrike izvan svojih granica, pogotovo Kinezi, da bi se moglo iskoristiti jeftina radna snaga, na isti način to Zapad sa Kinom čini, ali pritome oni tržište varaju.

Stavljaju prepoznatljiva oznaku MADE IN CHINA, a robu umjesto njih izrabljeni radnici u Sjevernoj Koreji prave, navodi Reuters.

Kinezi tako sve više koriste trgovce, fabrike i firme u Dandongu, pograničnom gradu, ppotom robu nastalo tamo kao svoju plasiraju širom svijeta. Korištenje Sjeverne Koreje za proizvodnju odjeće pokazuje da se uprkos UN sankcijama toj zemlji, Kim Džong uspio snaći uz pomoć prijatelja, ali zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa ne odnose se na zabranu izvoza tekstila.

Jedan korejsko kineski biznismen je otkrio kako primaju narudžbe iz cijelog svijeta, Dandong se inače nalazi na granici dvije zemlje krz koji se većina trgovina Sjeverne Koreje odvija. On je tražio da ostane anoniman zbog osjetljivosti cijele stvari, 20-ak agenata djeluje u tom gradu koji su posrednici između kineskih dobavljača i kupaca iz Evrope, Japana, Južne Koreje, Kanade, SAD-a i Rusije.

Sada konačno znate odakle dolazi roba MADE IN CHINA, sve vrijeme smo živjeli u zabludi i mislili pogrešno, otkriveno je konačno sada sve.

(dobardan.info)

You may also like...