Razmišljali ste o vađenju UMNJAKA? Ovo je dovoljno dobar razlog da to NIPOŠTO ne činite!

Prema riječima mnogih stomatologa, umnjaci mogu gurati ostale zube i potrebno ih je što prije izvaditi! Međutim, brojna istraživanja su to demantovala!

Oni obično počinju da rastu u kasnim tinejdžerskim godinama ili ranim dvadesetim. Istraživanja su pokazala da je više od 67% već izvađenih umnjaka zapravo uklonjeno bez potrebe!

Stare, narodne priče o umnjacima koji uzrokuju mnoge bolesti, su itekako netačne! Milijarde dolara godišnje se dajue na bespotrebno vađenje umnjaka.

Zubi su vitalni, živi organi koji sa ostatkom vašeg tijela čine jednu cjelinu. Umnjaci su povezani (prema akupunkturnim meridijanima) sa prednjim dijelom naše hipofize. Zapravo, 46% nerava čitavog tijela su povezani sa našim ustima i licem.

Dakle, kad god da izvadite zub, to zapravo remeti i razgrađuje akupunkturni meridijan, koji teče kroz područje tog zuba. U tradicionalnoj kineskoj medicini postoji akupunkturni sistem, poznat više od 5000 godina, te on prikazuje vitalnu vezu između zubi i kičme, zglobova, organa i endokrine žlijezde.

Svaki od zuba, tim meridijanima je povezan sa nekim vitalnim organom, i njegovo vađenje iz vilice, često ne prolazi bez posljedica.

Zato ukoliko niste već izvadili umnjake, ostavite se toga osim ako za to nema neki veći zdravstveni razlog.

Izvor:megagiga.info

You may also like...