Samo 2% ljudi na svijetu može pronaći broj na slici: Da li ste vi među njima? (Foto)

Često u našim člancima donosimo brojne zagonetke, igrice, optičke iluzije. Vjerujemo da vas to itekako zabavi, zar ne? Osim što vas zabavi, to vas i potakne na razmišljanje. Isto tako, znali smo da vam pokažemo neke detektivske priče koje ste imali prilike odgonetnuti.

Bilo je raznog sadržaja koji vam se mogao dopasti i zabaviti vas. Kroz takve aktivnosti se zabavimo, ali i natjeramo na razmišljanje. Interesantno je kako nešto vidimo na više načina. Neke osobe će nešto uočiti, a  neke neće to već će nešto sasvim drugo.

Veoma je interesantno kako sve to shvatamo. Ovaj put vam donosimo još jednu optičku iluziju koja će vas zabaviti i potaći na razmišljanje. Poslužit će vam da testirate i svoj vid. Pogledajte ovu sliku i probajte odgonetnuti koji broj se ovdje nalazi:

Kako ide, da li ste već uočili o kojem broju je riječ?  Ako ne vidite ovako izbliza, onda se malo udaljite i pogledajte više sa bočne strane.  Da li ste pronašli rješenje? Ukoliko niste, dole vam piše tačan odgovor:

Broj koji se ovdje sakrio jeste broj 17. Da li ga sada uočavate? Pogledajte sada malo bolje i uočit ćete. Mnoge osobe ga nisu baš tako lako mogle uočiti, ako jeste, onda imate odličnu moć zapažanja.

(megaportal.info)

You may also like...