Samo se to čekalo, stigla obavijest iz vlade: Ako ste planirali ići u Njemačku ovo morate znati

Mnoge osobe se odlučuju da bolji život pronađu u Njemačkoj.  Svakako je bitno da budete upoznati sa onim što vas tamo čeka.

U Njemačkoj su uslovi bolji, imate više prilika nego ovdje, zato nije ni čudno što mnogi žele da tamo ostanu.  Realno, kod nas nijedna oblast ne funkcioniše kako treba. Ni obrazovni sistem, ni zdravstvo, dok je tamo sve uređenije.

Također, imate  brojne prilike za zaposlenje, koje ovdje nemate.  Plate su redovne, starije osobe imaju njegu, dobre uslove, imate priliku da radite posao za koji ste se školovali. Također, plate su veće, ali imajte na umu da su i troškovi veći.

Možda na početku neće biti lagano, ali svaki početak je težak.  Došlo je do nekih izmjena u vezi Zakona i zapošljavanja. O tome govori dr. Carola Burkert, stručnjak za migracije.

Prema novom zakonu,  stvara se više prilika za osobe koje imaju srednju školu, ne samo za one sa fakultetskom diplomom. Naravno, zavisi i od toga za kakvo zanimanje aplicirate i kakve se kvalifikacije traže.

Također, osobe koje nisu u EU će imati velike šanse za zaposlenje, neće u prednosti biti oni iz EU.  Ipak, znanje jezika će biti potrebnije, pa će se tražiti potvrde o poznavanju određenog nivoa.

(megaportal.info)

You may also like...