SMETA VAM NEPODNOŠLJIVI SMRAD IZ ODVODA? SAPERITE OVOM SMJESOM, I PROBLEM NESTAJE KAO RUKOM ODNEŠEN (FOTO)

Nema osobe koja nije imala problema sa odvodnim cijevima. Začepe se svako malo, a kada dođe do dijela da se mora otčepiti, doživimo neugodno iznenađenje kakav miris dođe iz samih cijevi. To je uglavnom posljedica nemara i brzine. Suđe se opere, bez da se izvrši redovno čišćenje odmah nakon pranja.

Razlog tome je svakako hrana, koja se vremenom nakupi u vašem odvodu. Sve su to doduše sitni komadići koji nam i ne zasmetaju odmah, ali komad po komad, i eto problema i posla za vodoinstelatera. Zašto trošiti novce na majstore, kada možete postati sam svoj majstor. Pitate se kako? Mi vam nudimo odličan način, kako ćete uštediti dragocjena sredstva.

Sve što treba uraditi, jeste to da posle svakog pranja suđa, operete odvod kako treba, i da pokupite svu „siću“ koja spadne sa šerpi i tanjira.

Kako napraviti da poslije svakog pranja, bude sve cakum-pakum? Ne morate koristiti hemiju, znamo da vam je to prvo palo na pamet. Za vas imamo prilično jednostavno rješenje. Ovaj recept će vam pomoći da riješite sve vaše probleme. Znači, bez ikakvih hemikalija, čisto prirodni sastojci koji ne koštaju gotovo ništa.

Potrebni sastojci400 ml sirćeta, 5 litara vode i 3 kašike sode bikarbone. Prvo što trebate uraditi jeste da uspete soda bikarbonu u odvod, potom dodajte potrebnu litražu sirćeta kako stoji u receptu. Ovo radite skroz polako, jer će se desiti hemijska reakcija kada se pomiješaju sirće i soda bikarbona, ne naglo, nego polako miješajte ove sastojke. Ostavite par minuta da odstoji, a onda sperite sa pet litara vode. Problem riješen.

(lifestylevesti.info)

You may also like...