Snijeg pao u pustinji: Pogledajte nevjerovatne prizore koji oduzimaju dah (Foto)

Svjedoci smo da se vrijeme dosta mijenja, da se nekako dosta toga poremetilo. Nedavno se desio slučaj i da je pao snijeg  u pustinji. Znamo da je u pustinjama toplo, da su temperature veoma visoke.

Barem je tako preko dana jer se u nekim pustinjama dešavaju velike promjene u temperaturi, a to je da su preko dana veoma visoke, a naveče padaju čak i ispod nule.

Zamislite kako bi bilo čovjeku da se prilagodi na takvo nešto, zato mi i ne bismo lako opstali u tim uslovima. Ipak, kada pogledamo mnoge životinjske vrste, vidimo da su one razvile posebne mehanizme koji će im pomoći da prežive te nepovoljne uslove.

Životinje se prilagođavaju, imaju određene morfološke karakteristike i mehanizme kojima će se prilagoditi svemu tome. Priroda je zaista čudo i ne prestaje da nas iznenađuje. Nedavno se desilo nešto zaista neobično, a to je da je u pustinji pao snijeg.

Riječ je o snijegu koji je pao na arizonske pustinje i prekrio kaktuse.  U vežem dijelu Nevade je pao snijeg, a ni ove pustinje nisu bile pošteđene. Morate priznati da se nešto ovakvo ne dešava baš često.  Ovdje možete da vidite kako je to izgledalo:

(megaportal.info)

You may also like...