Šta se desi kada pustite u isto vreme 1.5 MILIONA balona? Tragedija!

U Klivlendu (SAD), 1986. godine, lansirano je 1.5 miliona balona napunjenih helijumom. Bio je to neverovatan spektakl, ali se, nažalost, nad Klivlendom nadvila oluja.

Tako su se svi baloni vratili na zemlju, zbog čega su nastali mnogi problemi.

,,United Way,” organizatori ovog događaja, pokušavali su da obore svetski rekord u broju puštenih balona u isto vreme.

Prethodni rekord je postavljen na 30-ogodišnjicu Diznilenda, u Anahajmu.

Kako bi ovaj događaj bio moguć, uloženo je mnogo truda, rada i sredstava. Hiljade volontera je radilo na tome.

U prvom trenutku, kada su baloni ispušteni, svi su bili zapanjeni lepotom prizora! Tom Šeridan je bio na idealnom mestu da fotografiše prizor, a fotografije su prava umetnička dela.

Svi su gledali u nebo sa radošću i iščekivanjem. Međutim, ubrzo je počela oluja koja je nakvasila sve balone i počela da ih spušta na zemlju. Tada su se pojavili mnogi problemi.

Pre svega, baloni su prektili gotovo celu površinu jezera Eri, što je otežalo spasilačkim službama da nađu osobe za koje se sumnjalo da se nestale u jezeru. Njihov čamas se prevrnuo, a spasilačke službe nisu mogle da ih spaze zbog balona. Porodice su bile potpuno očajne, znajući da neće čuti vesti o njihovim najmilijima.

Ono što je trebalo da bude događaj u cilju prikupljanja sredstava za dobrotvorne svrhe, završilo se smrću dvoje ljudi, koštalo grad milionskih tužbi, a životna sredina je bila razorena.

Šteta je bila ogromna! Kako su baloni bili svuda, moralo je da se uloži mnogo novca kako bi se sve očistilo.

(likemag.com)

You may also like...