Stručnjaci izdali upozorenje: Nemojte praviti ovu grešku sa oblačenjem djece, može biti veoma opasno

Sada su hladniji dani i nekako roditelji žele što više da utople svoju djecu. Razumljivo je to, ali ni u tome kao ni svemu drugome ne treba pretjerivati. Roditelji žele svojoj djeci najbolje, a kako su sada hladniji dani, onda će željeti što više da ih utople.

Naravno da trebaju da ih utople, ali nije dobro da sada pretjeraju u tome. Ne mora vaše dijete imati previše slojeva odjeće na sebi ili da se nikako ne vidi od toga. Tako možete dobiti suprotan efekat.

Doktor Ors navodi da će to prekomjerno utopljavanje dovesti do štetnih posljedica po dijete, kao što je npr. dehidratacija, a mogući su i neki problemi s bubrezima.

Ne kažemo da vaše dijete ne treba biti dobro obučeno za ove hladne dane, ali svakako ne treba ići iz krajnosti u krajnost. Također, napominje da dijete ne trebate ni previše pokrivati kada ide na spavanje.

Ukoliko ga previše pokrijete, to može uticati na kvalitet njegovog sna. Roditelji žele dobro djetetu, ali nekada svojom postupcima rade suprotno. Zato trebaju da paze i da se više informišu o nekim stvarima.

Ako vi sami niste sigurni kako postupiti, onda pitajte nekoga ko ima iskustva s tim. Tako da onda nećete griješiti i biće vam lakše prolaziti kroz te situacije.

(megaportal.info)

You may also like...