U svom dvorištu pronašli zakopani sef pun para i zlata: Šokirali se kada su otkrili kome pripada! (VIDEO)

Dječiji san o pronalasku skrivenog blaga ostvario se jednom paru iz Njujorka kada su u vrtu svoje kuće pronašli metalni sef pun zlata, dijamanata i svežnjeva novčanica.

Ispalo je da ukupno 52.000 dolara koje su našli zakopane zapravo pripada njihovim susjedima koji su bili opljačkani prije sedam godina.

Blago u dvorištu Metju i Marija Emanuel pronašli su kada su unajmili radnike da im posade novo drveće. Do tada su živjeli u kući četiri godine potpuno nesvjesni šta skriva njihov vrt.

Tek kada je jelen pojeo ostatke starog drveća, ugledali su metalnu kutiju.

“Nismo znali da se radi o sefu, mislili samo da su unutra neke žice od struje“, objasnio je Metju

Radnici su izvadili kutiju, a unutra je pronađen nevjerovatan sadržaj: desetine prstenja, uključujući i vjerenički, zlato, novčanice od po 100 dolara i poludrago kamenje.

“Bilo je nevjerovatno. Unutra je bio papir s adresom koja je upućivala na naše komšije. Pokucao sam na njihova vrata i pitao ih da li ih neko opljačkao, a oni su rekli da jeste. Gospođa je bila u šoku“, rekao je Metju. Policajci su joj nakon pljačke rekli da nikad neće vidjeti svoje stvari.

Policija je izvjestila da se provala dogodila 2011. godine i da je pritom ukraden sef. Komšije koje nisu željele pred kamere kazale su da su iznenađene i zahvalne.

Marija je rekla da ju je puno ljudi pitalo hoće li vratiti nađeno blago, ali ona se nije dvoumila.

“Nije bilo upitno, stvari nisu bile naše“, rekla je.

(stil.kurir.rs)

You may also like...