Uz ovo ćete smanjiti potrošnju goriva za pola – uštedite novac na banalnim stvarima!

Ako svakodnevno rukujete automobilom onda je i logično  da će se povećati potrošnja goriva. Potrebno je da redovno radite servis automobila kako vam se gorivo ne bi rasipalo  bespotrebno . Uz ove savjete osjetiti ćete znatnu razliku kod uštede goriva i novca.

1.Radite servis automobila svake godine bez iznimke. Kada redovno poravljate male kvarove spriječit ćete nastanak većih koji mogu zauvijek uništiti vaš automobil. Bitno je da promjenite filter za ulje i ulje na svakih 7.000 kilometara.

2.Ne pritiskajte papučicu za gas do kraja – naučili ste da kako ubrzavanje tako i kočenje treba da bude glatko . Time ćete smanjiti potrošnju goriva. Ako anglo ubrzate automobil povećat ćete potrošnju energiej a time i goriva.

3. Učinite rutu logički efikasnijom – ovo važi posebno tokom zimskih dana. Prije nego krenete na pu dobro isplanirajte da traje što kraće jer hladan motor troši mnogo više goriva tokom prvih kilometara. Pokušajte da obavite sve dnevne rute odjednom da ne bi morali više puta paliti motor.

4. Pratite ograničenje brzine jer će tako vaš motor trošiti manje goriva. Obavezno koristite tempomat.

(vrijemezavas.info

You may also like...