Uzimanje kupusa preporučuju svi švicarski ljekari: Sve zdravstvene tegobe možete ukloniti sa oblogama od kupusa!

KADA ZNAMO DA JE NEKA NAMIRNICA ZDRAVA, ONDA TREBAMO DA JE POČNEMO ŠTO ČEŠĆE UNOSITI U ORGANIZAM, JER ĆEMO TAKO DA MU POMOGNEMO DA NORMALNO FUNKCIONIŠE, TE DA UUVAMO ZDRAVLJE I SPRIJEČIMO DA DOĐE DO RAZVOJ BILO KAKVIH OBOLJENJA. 

Nemaju sve namirnice isti učinak na naš organizam, jer mnogo njih može da postigen pozitivan učinak unutar organizma, odnosno na unutrašnje organe, dok neke namrinice imaju pozitivan učinak na kožu.

Da li ste nekada razmišljali kakav učinak biste postigli kada biste kupus postavili direktno na određeni dio vašeg dijela, odnosno da ga primjenjujete kao oblogu!?

Ovo je jedan od najčešćih načina primjene kupusa u narodnoj medicini, iako se godinama primjenjuje i za unutrašnje i za vanjsko liječenje. Uvijek se desi isključivo pozitivna učinak, bez pojave bilo kakvih neželjenih reakcija.

Da biste sve ljekovite materije iz kupusa mogli da iskoristite, najbolje bi bilo kd biste počeli da ga primjenjujete kao dodatak ishrani ilii napravite čorbu od kupusa.

Sada ćemo vam otkriti nekoliko načina primjene kupusa:

Liječi artritis

Listovi kupusa se već nekoliko stotina godina koriste kod liječenja uganuća, istegnuća, pa i kada je u pitanju uklanjanje otoka. U Švicarskoj je postalo sasvim normalno da pacijent koji imaju neke od ovih problema, oko zglobova postavljaju listove kupusa, preko plastičnu foliju i ostavljaju tako da djeluje.

Liječi bolesti srca

U kupusu se nalazi polifenol koji kada se pomiješa sa vodom može lako da ukloni upalne procese u organizmu, te ojača krvne sudove unutar tijela. Ovo je jedan od djelotvornih načina kako možemo da spriječimo razvoj srčanih oboljenja, a naročito kada je u pitanju srčani udar. Svaki dan biste trebali pojesti barem dvije kašike kuhanog lupusa u ovu svrhu.

(abportal.info)

You may also like...