Večeras obujte čarape i lezite da spavate: Evo šta će se desiti vašem tijelu

SPAVANJE U ČARAPAMA JE NEKIMA NEŠTO NAJGORE ŠTO ONI MOGU DA ZAMISLE, NEKI NE MOGU DA ZAASPE AKO NE OBUJU PAR UDOBNIH ČARAPA PRED SPAVANJE.

Sada postoji i naučna potvrda da je dobro ići na spavanje u čarapama, studija koju je International Weekly Journal of Science objavio govori da se sa čarapama na nogama zaspi 15 minuta ranije, jer na kvalitet sna utiču topla stopala.

“Grijanjem stopala šire se krvni sudovi što je mozgu signal da je vrijeme za spavanje. Tačnije, kada se oni prošire u stopalima i dlanovima, toplina se širi tijelom koje je zatim spremno za spavanje.”

Čarapa je odjevni predmet koji se nosi na nogama i često prekriva gležanj ili neki dio teleta. Neke vrste cipela ili cipela obično se nose preko čarapa. U davna vremena, čarape su izrađene od kože ili matirane životinjske dlake. Krajem 16. stoljeća prvo su proizvedene strojno-pletene čarape. Do 1800. godine za izradu čarapa korištene su i ručno pletenje i strojno pletenje, ali nakon 1800. godine strojno pletenje postaje dominantna metoda.

Jedna od uloga čarapa upija znoj. Stopalo je među najtežim proizvođačima znoja u tijelu, jer može proizvesti više od 0,25 američkih pinta (0,12 l) znojenja dnevno, [1] čarape pomažu apsorbirati ovaj znoj i privući ga u područja gdje zrak može ispariti znoj. , U hladnim uvjetima, čarape od vune izoliraju stopalo i smanjuju rizik od ozeblina. Čarape se nose sa sportskim cipelama (tipično bijele čarape) i cipelama za odijevanje (tipično tamne čarape). Osim brojnih praktičnih uloga čarapa, one su također modni predmet, a dostupne su u bezbroj boja i uzoraka.

(dobardan.info)

You may also like...