Večeras prije spavanja stavite bijeli luk pod jastuk: Kada se probudite, desit će vam se 3 nevjerovatne stvari

MOŽDA VAM SE OVO ČINI BESMISLENIM, OVAKVA TERAPIJA BIJELIM LUKOM SE VEĆ STOLJEĆIMA SPROVODI, DAJE ODLIČNE REZULTATE GODINAMA.

Većina ljudi ima veliki problem sa nesanicom, san je jako bitan faktor u životu, on je potreban pošto vam pomaže da budete mentalno ali i fizički zdravi.

Ukoliko ste krenuli sa tabletama za spavanjem, i niste imali nikako uspjeha, vrijeme je za nešto što vam neće narušiti zdravlje. Postoji prirodni lijek koji je jako jeftin, on će vaš san unormaliti. On se nalazi u svakom domaćinstvu, a tu je luk bijeli.

Ono što vi trebate sada uraditi je da ga stavite ispod vašeg jastuka prije spavanja, nakon kratkog vremena, ponovo ćete nevjerovatan efekat osjetiti.

Samo jedno čehno bijelog luka ispod jastuka može sljedeće stvari da odradi:

– počnete svaki dan sa mnogo više energije i vitalnosti

– izbjeći ćete bilo kakav oblik prehlada, kašlja, krvnog pritiska i gripa

– spavati ćete bolje i opustiti sve mišiće zbog visoke koncentracije cinka

Bijeli luk je višegodišnja biljka koja raste od 30 do 90 cm. Ravni, plavo-sivi listovi široki su do 15 mm. Sijalica je umotana u bijelu ili crvenkastu omotnicu i sastoji se od glavnog i od 5 do 20 urednog smeća iz kojeg izraste kljun. Na vrhu su trizubi, bijeli ili ružičasto-ljubičasti cvjetovi. Luk ima neplodne i plodne cvjetove, s do 20 žarulja u obliku cilindra. Uobičajeno je razmnožavati (biljno) vegetativno, češnjeve trešnje, ali i one koje generiraju velikodušno, formirane nakon oplodnje cvijeća.

U jesen ili proljeće, zasađen češnjak će cvjetati u kasno ljeto. Glavnina dobivenih žarulja je generativna. Veće lukovice mogu se dobiti iz dvogodišnjih biljaka. Zbog svog karakterističnog mirisa, luk ostaje pošteđen mnogih štetočina. Stoga je često zasađen u blizini biljaka koje treba zaštititi, na primjer, jagode, krastavci, maline, mrkve, cikluse ili rajčice.

(dobardan.info)

You may also like...