VIDITE LI OVO U BRAŠNU, BACITE GA ISTOG TRENA

Pravu histeriju na Facebook izazvala je fotografija posude s brašnom koju je objavila jedna Australka. Dok bi mnogi bacili letimičan pogled i zaključili da je s brašnom sve u redu, ona je pogledala malo bolje i primijetila prijetnju zdravlju svoje obitelji.

– Ti poznati mali tragovi u brašnu – napisala je u komentaru.

Ti mali tragovi znak su da je brašno zaraženo ličinkama žiška, najčešćeg kuhinjskog nametnika u suhim proizvodima poput tjestenine, žitarica, orašastih plodova, čaja i riže. U kuću ulazi kroz pukotine ili se već nalazi u samom pakiranju.

Stručnjaci preporučuju da svaki proizvod koji vam se čini zaraženim bacite, a da kupljene proizvode prebacite iz vrećica u zatvorene plastične posude kako biste smanjili mogućnost zaraze, prenosi Index.

Ispod fotografije ove žene pojavili su se i drugi savjeti.

“Ja zamrzavam brašno i vadim ga iz zamrzivača samo kad mi treba. Ostatak prebacujem u plastičnu posudu”, napisala je jedna žena dok je druga savjetovala “Stavite list ili dva lovora u spremnike sa suhim namirnicama. One neće povući njegov miris, a on će odbijati nametnike”.Druge brašno drže u hladnjaku i tvrde da nikad nisu primijetile ličinke žiška.

(Hayat/Foto: Facebook)

You may also like...