Zašto se muslimanke pokrivaju? Ovo je možda najbolji odgovor na to pitanje

VEĆINA SVJETSKE POPULACIJE IZVAN BALKANA NIKAKO NE MOŽE DA SHVATI ZAŠTO SE MUSLIMANKE POKRIVAJU, I TO IM NIKAKO NE IDE U GLAVU. SVE JE TO DIO RELIGIJE I VJERE, ALI SU ČESTO OSPORAVANE, POGOTOVO U ZEMLJAMA GDJE SU MUSLIMANI U MANJINI.

Možda najbolji i najkonkretniji odgovor leži u jednoj kratkoj ali priči, koju svakako treba pročitati i zapamtiti. Jedan čovjek iz Velike Britanije došao je kod čovjeka koji zna sve tajne ovoga svijeta i pitao ga: “Zašto kod vas u islamu nije nikako dozvoljeno da se muškarci rukuju sa ženama. Zar to nije pomalo neobično?

Mudrac je odgovorio drugim i jako zanimljivim pitanjem: “Možeš li se ti možda rukovati sa kraljicom Elizabethom?

Britanac mu je na to odgovorio: “Naravno da ne mogu. Postoje samo određene i posebne osobe koje se mogu rukovati sa našom jedinom kraljicom. Ja nisam među njima”

Mudrac onda njemu fino reče: “E vidiš prijatelju. Naše žene su naše kraljice, a kraljice se ne rukuju sa nepoznatim muškarcima koje nikako ne znaju.

Onda je Britanac upitao mudraca ponovo: “A zašto vaše djevojke pokrivaju njihovo lijepo tijelo i kosu. Zar to nije diskriminacija nekog tipa? Mudrac se samo slatko nasmiješio i iz svog džepa izvadio dvije čokoladne bombone u celofanu. Jednu je odmotao iz te iste folije, a drugu je zadržao u njenom  omotu.

Onda je obadvije bombone bacio na prljavi pod. Pogledao je Britanca i rekao mu: “Ako te sada pitam da uzmeš bilo koju od ove dvije bombone i pojedeš. Koju od njih ćeš prvo uzeti i staviti u usta?

Britanac nije ni sekunde razmišljao: “Ovu u celofanu ću uzeti, naravno. Mudrac se opet blago nasmiješio i tiho mu rekao: “To je način kako mi vidimo sve naše lijepe žene”.

(lifestylevesti.info)

You may also like...