ZBOG JEDNE STVARI KOJU JE IMAO U DVORIŠTU, u kući mu se izleglo 300 zmija!

U jednom mjestu u istočnoj Srbiji peteročlana obitelj u kojoj je i troje male djece morala je hitno iseliti iz svoje kuće, i to zbog legla zmija.  

“Prije izvjesnog vremena, kada su počeli topliji dani, najmlađa kći se požalila da je, dok je spavala, preko nje, ”pretrčao gušter”, ispričao je uznemireni Milan Šimunović iz sela kod Boljevca u istočnoj Srbiji. Potom je čuo šuštanje u lamperiji i stiroporu, a sve je kulminiralo kada su prije nekoliko dana izašle iz pukotine na zidu. Čuo je, kaže, suprugu kako vrišti i odmah utrčao u kuću.

“Riječ je, kako su mi rekli, o smukovima, ali sam primijetio nekoliko zmija s ‘rogovima’, pa pretpostavljam da je riječ o poskocima”, ispričao je Milan.

Uzeo je štap i udarao po lamperiji, a one su počele izlaziti. Izbrojio je ukupno 11 zmija. Odmah su pozvali Nebojšu Marjanovića, predsjednika općine Boljevac, koji je Milana i njegovu obitelj hitno prebacio u privremeni smještaj.
Ima ih oko 300

“Odmah smo pozvali nišku tvrtku ‘ZOO planet’, čije su ekipe ubrzo došle na mjesto događaja”, ispričao je Marjanović, a ono što je potom čuo ga je šokiralo. Zmije su najvjerojatnije tijekom zime položile jaja u stajskom gnojivu, smještenom uz samu kuću, a onda su se izlegle kada je postalo toplije.

“Zmije su, potom, sebi našle utočište u temeljima, zidovima i tavanu kuće”, dodao je Marjanović. “Prema procjeni stručnjaka iz ZOO planeta, u kući Šimunovića nastanilo se oko 300 zmija!”, rekao je predsjednik općine.

Izvor: srbijadanas.rs

You may also like...