Zimi se često “usmrdi” veš: Lagan trik sa kojim ćete osušiti brzo odjeću, baš kao da je ljeto

Sada nam dolaze zimski dani i ne možemo kao prije da sušimo veš napolju, zar ne? To nam može predstavljati problem jer nam se veš neće tako brzo osušiti.

Kada je toplo, veš sam izbacimo na sunce i on se brzo osuši. Nemamo nekih problema sa tim. Ipak, drugačija je situacija u zimskim danima. Ne možemo izbaciti napolje jer je hladno, a pored toga zrak je zagađen zbog loženja.

Odjeća je vlažna, a sami znamo da vlažna odjeća ubrzo poprimi onaj ružan miris. To zna baš biti iritantno. Nešto operemo, a kao da i nismo. Sada nam to ide teže jer nemaju svi one mašine za sušenje.

Većina nas stavlja veš na radijator, ali ni to nije dobro. Ta vlaga ostaje u zraku, skupljaju se mikroorganizmi i to nije dobro za naš respiratorni sistem. Može doći do stvaranja buđi, koja štetno djeluje na naše zdravlje. Sada se onda pitate šta trebate raditi.

Pa, ne trebate izbacivati veš napolje, ali bi bilo dobro da češće provjetravate. Tako će veš da se malo prozrači, buđ se neće stvarati i veš neće imati onaj ne i neugodan miris.  Pored toga, nemojte da puno veša nabacati u isti prostor, već bolje rasporedite kako bi se lakše mogao osušiti.

(megaportal.info)

You may also like...